Mijn boek heeft mij geïnspireerd om de podcast “Help ik moet mij ontwikkelen” te creëren. Deze podcastserie gaat over de noodzaak om jezelf, maar ook je organisatie, stad of regio voortdurend te ontwikkelen en wat daarvoor nodig is om dat te bereiken. Elke aflevering ga ik de dialoog aan met experts die vernieuwers zijn in hun eigen vakgebied en bespreken wij specifieke vraagstukken die in deze tijd aan bod komen. 

Beluister al mijn afleveringen

De situatie van het cultuurtoerisme in Duitsland als gevolg van de coronacrisis en de manier waar Hans Helmut Schild van Projekt25.08 uit Duitsland dorpen en gebieden herontwikkelt

In deze aflevering van de podcastserie bespreek ik samen met Hans Helmut Schild van Projekt25.08 uit Duitsland de situatie van het cultuurtoerisme in Duitsland en in Nederland als gevolg van de coronacrisis. Ook laat Hans Helmut zien op welke manier hij dorpen en gebieden in Duitsland herontwikkelt om er weer vitale kernen van te maken.

Het belang van samenwerking binnen een stad of gebied

In deze aflevering van de podcastserie bespreek ik samen met Peter Kentie (directeur Eindhoven365) en Servia van der Laak (directeur Insiders) hoe belangrijk de komende jaren samenwerking binnen een stad of regio wordt, zeker in deze tijd als het gaat om binnenstedelijke en regionale ontwikkelingen als gevolg van de coronacrisis.

Het belang van de georganiseerde sport in onze maatschappij en de noodzaak tot hervorming ervan, zeker nu in deze tijd als gevolg van de coronacrisis

In deze aflevering van de podcastserie bespreek ik samen met Anneke van Zanen en Inge Claringbould het vraagstuk ‘wat is het belang van de georganiseerde sport en is het noodzakelijk deze verder te ontwikkelen en te innoveren, zeker in deze tijd als gevolg van de coronacrisis?’

De waarde van de zorgorganisatie in deze coronacrisis?

In deze aflevering van de podcastserie bespreek ik samen met Jelle de Visser het vraagstuk ‘Wat komt er allemaal als gevolg van de coronacrisis op de zorgsector af en hoe ga je daar als bestuurder van een zorgorganisatie mee om?’

Het belang van samenwerking op het gebied van citymarketing en toerisme

In deze aflevering van de podcastserie bespreek ik samen met Cor Jansen het vraagstuk ‘hoe belangrijk wordt samenwerking tussen partijen in een stad of gebied als het gaat om citymarketing en toerisme in relatie tot de coronacrisis?”

De ontwikkeling van het wielrennen door de jaren heen

In deze aflevering van de podcastserie bespreek ik samen met Jan Janssenhet vraagstuk ‘hoe heeft de wielersport zich in de afgelopen jaren ontwikkeld op het gebied van bijvoorbeeld voeding, training, de koers en sponsoring?’

Toerisme als metafoor voor het denken over binnenstedelijke- en gebiedsontwikkeling

In deze aflevering van de podcastserie bespreek ik samen met Ko Koens en Martijn Duineveld het vraagstuk ‘hoe ga je in steden en gebieden om met disruptieve ontwikkelingen die als gevolg van de coronacrisis zijn opgetreden en hoe verhoudt zich het toerisme hierbinnen?’

Het belang van veiligheid en integrale afstemming voor overheden in deze crisistijd

In deze aflevering van de podcastserie bespreek ik samen met Carolien Moerdijk hoe belangrijk integrale afstemming voor de overheid is als het gaat om het onderwerp veiligheid. Zeker in deze disruptieve tijd als gevolg van de coronacrisis.

Het belang van duurzame ontwikkelingen in de sportsector

In deze aflevering van de podcastserie ga ik het gesprek aan met Simone Richardson over de vraag ‘hoe de sportsector zich duurzaam kan ontwikkelen’. Een belangrijk item om dit te realiseren is samenwerken tussen verschillende organisaties en de noodzaak tot vraaggericht werken.

het belang van de georganiseerde sport in onze maatschappij en de noodzaak tot hervorming ervan

In deze aflevering van de podcastserie bespreek ik samen met Marijke Fleuren en Sandra Meeuwsen de noodzaak van de georganiseerde sport om open te staan voor verandering en ontwikkeling. Tevens wat de effecten van de coronacrisis kunnen zijn op de samenstelling van besturen in de sport in relatie tot bijvoorbeeld diversiteit.

Het belang van de overheid in crisistijd

In deze aflevering van de podcastserie bespreek ik metIvo Opstelten het belang van de overheid in crisistijd en de waarde die de overheid heeft binnen ons democratisch bestel. Dit wordt in deze tijd bij zowel burgers als bedrijven en organisaties zichtbaarder dan ooit.

het maatschappelijk belang van de club Feyenoord voor fans in rotterdam

In deze aflevering van de podcastserie bespreek ik samen met Ton Strooband de maatschappelijke relevante van Feyenoord en de initiatieven die deze club in deze crisistijd voor zijn fans ontwikkelt. Daarmee wordt op een mooie manier topsport en breedtesport met elkaar verbonden en wordt ook de maatschappelijke relevantie van voetbal voor de fans versterkt.

nieuwe inzichten die de coronacrisis heeft opgeleverd voor jezelf en ook voor je eigen organisatie

In deze aflevering ga ik het gesprek aan met Ruth Keuning over de vraag: moeten wij onszelf opnieuw uitvinden en op welk wijze? Of gaan we door op de oude voet en vallen we terug op oude en veelal econmische gedreven patronen?

wat betekent mijn boek “Help, ik moet me ontwikkelen” voor mij en voor de samenleving?

In deze aflevering gaat Ruth Keuning het gesprek aan met Gea Groenendijk over  het boek van Gea “Help, ik moet me ontwikkelen’. Wat is de relevantie van haar boek in deze coronatijd, maar vooral ook in de tijd daarna, als het gaat om de noodzaak voor veel organisaties zich te moeten ontwikkelen en vernieuwen.

Het belang van leiderschap in deze crisistijd 

In deze aflevering van de podcastserie bespreken Ruth Keuning en ik diverse leiderschapsstijlen die in verschillende situaties nodig zijn en die in een crisissituatie zoals nu zelfs spontaan ontstaan.

Het belang van duurzame innovatie in de sport

In deze aflevering van de podcastserie bespreek ik met Marianne van Leeuwen de manier waarop digitalisering, als instrument, en digitale innovatie een vaste bodem in de georganiseerde sport kunnen krijgen.

Hoe komt de georganiseerde sport de crisis door? 

In deze aflevering van de podcastserie bespreken Marianne van Leeuwen en ik  de manier waarop de georganiseerde sport zich duurzaam kan ontwikkelen. Deze sector heeft een belangrijke vaste waarde in Nederland maar is die ook toekomstbestendig?

.

denken in digitale kansen binnen een veilige omgeving

In deze aflevering van de podcastserie bespreken Peter Sprenger en ik het belang van digitalisering in deze crisistijd. Wij proberen inzicht te geven in de waarde van digitalisering en hoe we ook na de crisis digitalisering en data kunnen inzetten om mensen en sectoren te helpen zich duurzaam te ontwikkelen.

Hoe ga je in deze disruptieve wereld als organisatie of sector met data om? 

In deze podcast gaan wij het hebben over het vraagstuk ‘hoe ga je als organisatie of als sector in deze disruptieve wereld met data om?’ Mensen in organisaties zijn bang voor data, maar weten ook niet goed waarom. Peter Sprenger legt op een duidelijke manier uit wat het belang van data voor organisaties zijn. Tevens schetst Peter een beeld dat we zonder data niet kunnen bestaan.

Naar mijn podcast kanaal